Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΕΔΕΚ

TSU_0013
Παρασκευή,11Ιανουάριος,2019
Κτίριο Α, ΚΕΔΕΚ, 2.30μμ

Tην Παρασκευή 11/1/2019 συναντήθηκαν οι 22 ερευνητικές ομάδες του ΚΕΔΕΚ και καλωσόρισαν το νέο έτος κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα.  

Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 170 ερευνητές και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Περικλής Μήτκας, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και Πρόεδρος του ΚΕΔΕΚ, Καθ. Θεόδωρος Λαόπουλος, η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθ. Δέσποινα Κλαβανίδου και η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθ. Αριάδνη Στογιαννίδου. Επίσης, παρευρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους τη γιορτή όλα τα μέλη του Επταμελούς Οργάνου Διοίκησης του ΕΛΚΕ.

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας, μέλη της Επιτροπής ΚΕΔΕΚ και του Επταμελούς Οργάνου του ΕΛΚΕ πραγματοποίησαν επίσκεψη σε εργαστήρια του Κέντρου και συνομίλησαν με τους ερευνητές των ομάδων για τις δραστηριότητες και την πορεία του επιστημονικού τους έργου στο ΚΕΔΕΚ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και Πρόεδρος του ΚΕΔΕΚ, Καθ. Θεόδωρος Λαόπουλος ευχήθηκε στους ερευνητές μία καλή και δημιουργική χρονιά με πολλές ευκαιρίες για συνεργασίες μεταξύ των ομάδων του Κέντρου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος ευχήθηκε στους ερευνητές δύναμη, έμπνευση και επιτυχίες και τους ευχαρίστησε για την ερευνητική τους δραστηριότητα, η οποία, όπως σημείωσε, κατά το 2018 ήταν ιδιαίτερα αυξημένη για το ΑΠΘ καθώς ο αριθμός των ερευνητικών προτάσεων που υποβλήθηκαν ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από όλα τα άλλα Πανεπιστήμια. Κλείνοντας την ομιλία του, παρότρυνε τις ομάδες να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο, όρεξη και ορμή.

Ακολούθησαν ευχές για μία χρονιά με πολλές επιτυχίες από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του ΚΕΔΕΚ, καθ. Αγγελική Λεμονίδου, η οποία παράλληλα εξέφρασε τη χαρά της για το μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων της εκδήλωσης και ιδιαίτερα των νέων ερευνητών που παρευρέθηκαν σε αυτή.

Η ερευνητική ομάδα Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων η οποία εγκαταστάθηκε στο ΚΕΔΕΚ πριν μερικούς μήνες  έτυχε το φλουρί κατά την κοπή της βασιλόπιτας για τις 22 ομάδες του ΚΕΔΕΚ. Το δεύτερο φλουρί, από τα βασιλοπιτάκια τα οποία μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, βρέθηκε από ερευνητή της ομάδας Ασύρματων και Φωτονικών Συστημάτων και Δικτύων (WINPHOS) ο οποίος κέρδισε μία δωροκάρτα αξίας 100€.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα γεμάτη ευχές και αισιοδοξία για το μέλλον, ολοκληρώθηκε με κρασί και ελαφριά εδέσματα που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.

 

Φωτογραφίες εκδήλωσης: